Gemeente plaatst Whatsapp-borden

SCHERPENZEEL Sinds 30 maart staan er Whatsapp-borden in Scherpenzeel. De gemeente Scherpenzeel startte vorig jaar met het oprichten van verschillende Whatsappgroepen om de veiligheid in wijken en buurten te vergroten. Onderzoek heeft aangetoond dat in wijken en buurten met een Whatsappgroep minder vaak wordt ingebroken. Scherpenzeel telt op dit moment 14 Whatsappgroepen met zo'n 750 deelnemers. We zouden graag zien dat overal in Scherpenzeel een Whatsappgroep actief is.

Op de website www.scherpenzeel.nl/veiligheid is bij het kopje Whatsappgroepen te zien waar al Whatsappgroepen actief zijn en waar nog niet. Wie belangstelling heeft om een groep op te richten, kan contact opnemen met Albert-Jan van Lambalgen van de gemeente Scherpenzeel, tel. (033) 277 23 24 of per e-mail: a.lambalgen@scherpenzeel.nl. Samen zetten we ons in voor een veilig Scherpenzeel.

Om meer bekendheid te geven aan de aanwezigheid van Whatsappgroepen in Scherpenzeel, plaatste de gemeente bij de ingangen van het dorp speciale borden om dit bekend te maken. Op de foto van links naar rechts: meneer Ben Visser (burgemeester), Mevrouw Doriene Blotenburg (politie), meneer Fred van Riet (wijkplatform Oost), mevrouw Ina van Essen (whatsappbeheerder bomenbuurt), meneer Theo van de Kamp (whatsappbeheerder Renes), Gerard van Deelen (raadslid), meneer Sven van den Berg (politie).