• De prijswinnaars rond de naamgeving van het gezondheidscentrum

    Adriaan Hosang
  • Paulien en Jos Dirven hebben de 1e steen onthuld

    Adriaan Hosang
  • De oud-burgemeesters Wilke Dekker en Hugo Schorer knippen het lint door voor de ingang van het gezondheidscentrum De Taets

    Adriaan Hosang

Feestelijke opening centrum De Taets

RENSWOUDE Onder grote belangstelling is vrijdagmiddag gezondheidscentrum De Taets in Renswoude officieel geopend door oud-burgemeesters Hugo Schorer en Wilke Dekker. Zij knipten samen een lint door bij de ingang. Huisartsenechtpaar Paulien en Jos Dirven onthulden de eerste steen, die vlakbij de ingang is ingemetseld.

Adriaan Hosang

De huisartsenpraktijk zit in het gebouw aan de Vendelier onder één dak met Apotheek Scherpenzeel, Fysio4All, kinderfysiotherapie, GGD, consultatiebureau en maatschappelijk werk.

Patiënten, vertegenwoordigers van zorgorganisaties en andere belangstellenden waren vol lof over de nieuwe accommodatie. Schorer zei blij te zijn dat hij weer in Renswoude was. Hij stelde dat het dorp steeds mooier wordt en wees erop dat Renswoude nog steeds een zelfstandige gemeente is. Daarop volgde applaus.

BLOEMEN Daarna ontvingen de dames Van Ginkel en Legemaat bloemen als winnaars van de prijsvraag voor de naamgeving. Mevrouw Van Ginkel vertelde dat de naam was bedacht mede dankzij Bertus Hol, die heel veel over de historie van Renswoude weet.

De oud-burgemeester vertelde dat huisarts Jos Dirven al in 2004 het initiatief had genomen voor het gezondheidscentrum. Hij noemde ook de belangrijke rol van projectontwikkelaar Frank van Woerden en oud-burgemeester Wilke Dekker.

Van Woerden gaf aan dat hem drie jaar geleden was gevraagd om deel te nemen aan dit project. ,,Blijf ervan weg, het loopt al tien jaar werd me gezegd", zei Van Woerden. ,,Maar ik ben aan de slag gegaan. Heb gesprekken gevoerd met diverse partijen die ertoe deden. Mede dankzij die samenwerking is dit bereikt. Ja, iedereen heeft veel werk verzet.´´

INSPIREREND ,,Oud-burgemeesters Hugo Schorer en Wilke Dekker hebben een inspirerende rol gespeeld´´, vertelde Jos Dirven. ,,In 2013 werd duidelijk dat het centrum er ging komen. Gelukkig heeft ook Rob van de Berg steeds over mijn schouder meegekeken, want van bouwen weet ik zelf niet zoveel af. In juli 2015 is gestart met de bouw, mede dankzij de positieve insteek van wethouder Hans van de Pol.´´