• De potenbakker bij de bibliotheek vertelde haar verhaal.

  Adriaan Hosang
 • Een volle zaal tijdens de start van het ochtendprogramma.

  Adriaan Hosang
 • Geen Repair café maar een Sloop café.

  Adriaan Hosang
 • De dief die het spaarvarken stal wordt door de politie ingerekend.

  Adriaan Hosang
 • Spaarpotten maken tijdens het knutseluurtje.

  Adriaan Hosang
 • Bij de frikadellenbakker, tijdens de vossenjacht, was het aardig druk.

  Adriaan Hosang

Vakantie Bijbel Week: van vossenjacht tot sloopcafé

RENSWOUDE Tijdens de herfstvakantie werd de Vakantie Bijbel Week gehouden in 'Museum Rehoboth'. Een groot spandoek op de voorgevel en ballonnen maakten duidelijk dat er iets speciaals, iets leuks zou plaatsvinden.

Zo'n 160 jongelui deden mee aan het ochtendprogramma en zo'n veertig tieners waren op twee avonden en een middag actief met allerlei activiteiten. De meeste activiteiten vonden plaats in gebouw Rehoboth. Voor de sloopactiviteiten moesten de deelnemers naar de tent naast het gebouw. Er was ook weer een vossenjacht buiten in de wijk Spikhorst. In groepjes konden de kinderen vossen zien te ontdekken.

PAARDENBLOEM In de grote zaal van Rehoboth gingen iedere ochtend de activiteiten van start en werd er geluisterd naar bijbelverhalen, er werd samen gezongen, er was een poppenkast en er waren sketches en niet te vergeten filmpjes van 'Hully en Sully'.

Na de gezamenlijke start werden de deelnemers in groepjes opgesplitst en verdween iedereen naar de diverse zalen in Rehoboth om daar verder aan de slag te gaan.

Zo kon je de deelnemers aan de Vakantie Bijbel Week, onder leiding van vrijwilligers, zien knutselen met knoopjes. Jongen waren creatief bezig, bijvoorbeeld door met spijkertjes een paardenbloem te maken.

SLOOPCAFÉ Tussen de bedrijven door werd er ook aandacht geschonken aan de inwendige mens, er was koffie en thee voor de vrijwilligers met iets lekkers en limonade met snoep voor de kinderen.

Op dinsdag werden er heel wat spaarpotten gemaakt met jus 'd orange flesjes, die eerst versierd werden en beplakt en dan uiteindelijk de spaarzin onder de jeugd nieuw leven konden gaan inblazen. In een tent naast Rehoboth konden jongens zich uitleven in een echt Sloopcafé. Er stond een keur aan oude elektrische apparatuur die gesloopt mocht worden. Je kwam er oude printers, koffiezetapparaten, stofzuigers, tosti-ijzers en computers tegen. De één was rustig bezig met z'n schroevendraaier, maar een ander deed het wat daadkrachtiger en gebruikte de klauwhamer om de sloop te bewerkstelligen.

SPEKKIE HAPPEN Woensdag was er een vossenjacht voor de jongste deelnemers. In de wijk Spikhorst konden de kinderen tal van vossen tegenkomen, die zorgden weer voor de puzzelstukjes die nodig waren om een puzzel te kunnen oplossen. Tijdens die vossenjacht konden de kinderen op zoek naar bijvoorbeeld een visser, langs de vijver bij de Pijnssen van der Aalaan, een pottenbakker bij de bibliotheek, kon je geblinddoekt een spekkie happen in een speeltuintje of kwam je terecht bij de garage van de frikadellenbakker. Dat was een punt dat niemand oversloeg. Het was er lekker druk.

Tijdens de Tiener-Tour, 's avonds, kwamen zo'n veertig tieners bij elkaar om te luisteren naar een bijbelverhaal, te zingen en samen spellen te doen. Woensdagmiddag werd er een Threasure Hunt gehouden en samen gechild.

Woensdagavond werd de Vakantie Bijbel Week afgesloten met als gast Matthijs Vlaardingenbroek. Hij vertelde via zijn buikspreekpop Henkie en vertoonde goocheltrucs rond het thema SchatRijk!

Zondag was de afsluitdienst in de Koepelkerk en mochten de kinderen voor in de kerk het themalied zingen.