• Miss CowValley 2019: Jannie 208 van VOF Groot Nieuwenhuijzen uit Woudenberg

    Els Korsten

Jannie 208 Miss CowValley 2019

02-09-2019, 11:13 | Lezersnieuws | Janita

Op vrijdagavond 30 augustus stal Jannie 208 de show tijdens CowValley in Scherpenzeel. De Gillette Jordan-dochter van VOF Groot Nieuwenhuijzen uit Woudenberg ging met de titel ‘Miss CowValley 2019’ naar huis. “Een mooie koe met veel balans in de uier. Ze beschikt over goede overgangen in het lichaam en is zeer melktypisch”, zo prees jurylid Anke Wismans de winnares van de show.

 

De koeienkeuring en kalvervoorbrengdwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door Fokstudieclub Woudenberg e.o. en PJGU Woudenberg e.o. in manege “’t Willaer’, te Scherpenzeel. De kinderen trapten de avond af door hun eigen kalf aan de jury te laten zien. Aansluitend begon de keuring van pinken, vaarzen, middenklasse- en oudere koeien. Sinds vorig jaar is ook de rubriek Showmanship onderdeel van de show, waarin de deelnemers werden beoordeeld op het showklaarmaken en begeleiden van de dieren.

 

Elke rubriek een winnaar

Dit jaar deden ruim vijftig dieren, verdeeld over tien rubrieken, mee aan de koeienshow. In de rubriek Kalveren ging de familie Van Ginkel-Iglesias er met de eerste prijs voor exterieur vandoor. In de rubriek Pinken ging VOF van de Glind uit Terschuur met de kampioene naar huis, terwijl in de rubriek Vaarzen Maatschap van der Wind-Van de Bosch uit Woudenberg vooraan liep. In de rubriek Middenklasse blonk G.H. Pater uit Barneveld uit met zijn Froukje 63, die vorig jaar werd uitgeroepen tot Miss CowValley 2018. In de rubriek Oudere Dieren viel de later tot Miss CowValley 2019 uitgeroepen Jannie 208 in de prijzen. Elise van Ginkel behaalde de eerste prijs in de rubriek Showmanship.