• Grietmarkt

  archief Grietmarkt
 • Grietmarkt

  archief Grietmarkt
 • Grietmaal

  Nanda Klabbers
 • Grietmaal

  archief Grietmarkt

Grietmarkt en Grietmaal in Amerongen op zaterdag 14 september

22-08-2019, 17:13 | Lezersnieuws | Grietmarkt

Voor duizenden bezoekers is de Grietmarkt in Amerongen een vertrouwd gezicht met al die kramen vol biologische producten en originele kunst en design.

Nieuwkomers kijken hun ogen uit want de 75 standhouders bieden biologische lekkernijen zoals brood, patisserie, chocolade, groenten en kaas. Ook sieraden, keramiek, handenarbeid en accessoires staan uitgestald. En daarnaast biologische kleding, tuinplanten en fraaie fruitbomen. 

 

Om 10.00 uur openen de voorzitters Ernst Hart van de Grietmarkt en Theo Joosten van Open Monumentendag met wethouder Gerrit Boonzaaijer de markt. Op 14 september is het ook Open Monumentendag met als thema ‘Plekken van plezier’.

 

Er zijn weer nieuwe kunstenaars op de markt, waaronder Ingrid van der Krol met haar geschilderde fantasiebeestjes, Jan van Hoeck die prachtig hout bewerkt en Rienke Jansen met tassen van zelfbedrukte stoffen en handwerkpakketten om tassen, quilts en kinderspeeltjes te maken.

 

Voor kinderen is er de poppenkast van Berbar en een knutselhoek waar zij armbandjes of sleutelhangers kunnen stempelen.

Volwassenen worden verrast door complimentenschrijfster Korine en door Rob Janze met een rondwandelende poëzie jukebox, die voor ieder een passend gedicht voordraagt.

 

Op het gezellige terras genieten bezoekers van een biologisch hapje en drankje en een gevarieerd muzikaal aanbod. Onder andere de aanstekelijke muziek van Banus en De Ridder met liedjes uit de 60er- en 70er jaren, singer-songwriter Richard Seba en de meerstemmige band Fling.

 

Grietmaal

Traditiegetrouw kan iedereen die voor 11 september een kaartje heeft gekocht, aanschuiven aan het smakelijke Grietmaal. De koks van Herberg Den Rooden Leeuw en Restaurant Buitenlust bereiden de biologische maaltijd met producten van de markt. Kinderen mogen hun eigen kasteelburger versieren. Onderwijl treedt het muzikale Zagan Trio op met sfeervolle Klezmer muziek.

 

Kaarten voor het Grietmaal zijn tot 11 september te koop bij de restaurants of via www.grietmarkt.nl. Er is een vegetarische variant. Op de dag zelf zijn geen kaarten verkrijgbaar!

 

De Grietmarkt vindt plaats op zaterdag 14 september van 10.00 uur tot 17.00 uur op de Margaretha Turnorlaan in Amerongen, tegenover het Kasteel. Vanaf 18.00 uur is het Grietmaal. Entree is gratis, voor het Grietmaal moeten van tevoren kaarten worden gekocht. Voor het programma en aanbod in de kramen: www.grietmarkt.nl

 

Sponsoren: Gemeente Utrechtse Heuvelrug, Mien van ’t Sant Fonds, Deur Financiële Diensten, NuytGroep en Remondis.