• Scherpenzeel geniet van picknicken in het mooie park

    Joke van der Heide

800 bezoekers bij dorpspicknick

SCHERPENZEEL Ruim achthonderd Scherpenzelers trokken zaterdag gewapend met kleedje en picknickmand naar het park voor PicknickValley.

Het was weer lekker, leuk en lokaal, blikt de organisatie terug. Picknicken en festivals zijn hip, maar PicknickValley geeft daar een eigen gemoedelijke en dorpse invulling aan. Met eten en drinken van lokale ondernemers tegen kleine prijsjes. Aan de kassa waren twee vriendinnen aangenaam verrast over de prijs van de muntjes. Dat was vorige week op een groot festival wel anders, lachten zij.

Met hun aanbod speelden de ondernemers in op het duurzame karakter van het festival. Van de biologische wijn van de Mitra tot de populaire bietenbal van Chef Impie. Nieuwkomer Brasserie 1885 van hotel Schimmel serveerde de populaire Poké Bowl van hun kaart.

BROODJES BAKKEN Naast lekker eten en drinken genoten de bezoekers ook van het uitgebreide feestprogramma, vooral voor de kinderen. ,,Wij hadden al jaren de wens om met kinderen broodjes te bakken boven het vuur. Dat kon dit jaar bij de Stichting Parousie naast het park. Voor de deelnemers was dit de beloning na de speurtocht door de pluk-, groente- en bijentuin", vertelde organisator Hetty Deunk. Ook de escaperoom van serviceclub de Rotary Scherpenzeel-Woudenberg was de hele middag volgeboekt.

De kleintjes lieten zich schminken, genoten in de speciaal aangelegde zandbak en lieten zich voorlezen uit de zwerfboeken beschikbaar gesteld door tweedehands boekenwinkeltje Het Uilskuiken. Zij waren blij dat het boekje niet uit hoefde, want het voordeel van zwerfboeken is dat je die mee naar huis kunt nemen en als ze uit zijn weer door kunt geven. De pas één week in Scherpenzeel wonende Rob de Boer won de beker voor de beste flower power outfit, het feestelijke thema voor deze jubileumeditie.

VRIJWILLIGERS Initiatiefneemster van het eerste uur Bianca Rikels, voor de laatste keer actief als vrijwilliger bij de picknick, hoopt dat PicknickValley vooral lokaal en laagdrempelig blijft. Zij wil ook een oproep doen voor nieuwe vrijwilligers, omdat het evenement alleen met voldoende vrijwilligers kan voortbestaan.