• Margreet Hendriks

Eerste woning Heijhorst opgeleverd

SCHERPENZEEL Met het overhandigen van de sleutel is vrijdag de eerste nieuwbouwwoning opgeleverd aan de Heijhorst. De trotse eigenaren, Menno en Nikkie Kleinveld, ontvingen de sleutel van hun nieuwe huis uit handen van wethouder Tonnis van Dijk.

De woning aan de Heijhorst maakt deel uit van een cluster van 26 eengezinswoningen die zijn ontwikkeld in een samenwerkingsverband tussen Woudenburcht Ontwikkeling BV en de Ondernemers Vereniging Scherpenzeel. Doel van de samenwerking was om bij de realisatie van de woningen zoveel mogelijk gebruik te maken van plaatselijke partijen. ,,Dat is niet alleen gelukt, maar ook uitstekend bevallen'', zegt projectontwikkelaar Martien Legemaat van Woudenburcht.

Woorden die Jan Dirk van de Waerdt van Bouwbedrijf Osnabrugge, hoofdaannemer van het project, van harte onderschrijft. ,,We zijn al volop bezig met plannen om deze samenwerking ook in de toekomst voort te gaan zetten bij nieuwe projecten in plan Zuid'', laten de heren dan ook weten.

Bij de uitvoering van alle werkzaamheden in dit project zijn met name Scherpenzeelse bedrijven betrokken geweest. De verkoop van het project is verzorgd door René Doornbos Makelaardij in Scherpenzeel. Een bijzondere pluim wil Legemaat graag uitdelen voor de belangrijke bijdrage die is geleverd door Henk Veenvliet van het Bureau voor Bouwkunde in Scherpenzeel.

De goede samenwerking heeft er volgens de betrokken partijen voor gezorgd dat de bouw erg voorspoedig is verlopen. ,,We zijn in maart begonnen met bouwen en kunnen nu al het eerste blok woningen opleveren'', zegt Legemaat. ,,In de komende weken gaat dat ook gebeuren met de rest van de 26 woningen aan de Heijhorst.'' 

Van de zijde van wethouder Tonnis van Dijk waren er louter complimenten. ,,Namens het college wil ik mijn waardering uitspreken aan de Ondernemers Vereniging Scherpenzeel, die het initiatief heeft genomen voor de bouw van deze 26 woningen. Die waardering geldt uiteraard ook Woudenburcht BV als projectontwikkelaar'', aldus Van Dijk. De wethouder zei erg tevreden te zijn over snelheid waarmee de nieuwbouw in plan Heijhorst nu vorm gaat krijgen. ,,Het wordt echt een mooie wijk.''