Eerste WhatsApp-borden in Woudenberg

WOUDENBERG De eerste WhatsApp-verkeersborden in Woudenberg zijn een feit. Met dit bord worden inbrekers er op attent gemaakt dat er een BuurtWhatsApp-groep actief is in de wijk en er extra oren en ogen op hen gericht zijn. Inwoners die ook samen met hun buurtgenoten een WhatsApp-groep hebben, kunnen een bord aanvragen bij de gemeente via het telefoonnummer 14033.

,,Door de WhatsApp-preventieborden laat je zien dat er in de buurt meer op elkaar word gelet", zegt Erik Lokhorst, inwoner van Woudenberg. Ook burgemeester Titia Cnossen ondersteunt dit burgerinitiatief: ,,Actieve en oplettende buurtbewoners zijn waardevol voor Woudenberg. Een BuurtWhatsApp-groep is een goed initiatief om inbrekers en overlastplegers geen kans te geven."

In Woudenberg zijn inmiddels ruim vijftien BuurtWhatsApp-groepen actief. Door middel van een WhatsApp-groep kunnen buurtgenoten verdachte situaties in de buurt aan elkaar doorgeven en de verdachte in de gaten houden. Ondertussen kan de politie ingelicht worden en eventueel overgaan tot actie. Lokhorst: ,,Op deze manier kunnen we zicht houden op elkaar en samen veel zaken voorkomen. De App zorgt ervoor dat iedereen extra op zijn omgeving let."