Duizend bezoekers bij Back2Klaveet-feest

SCHERPENZEEL ,,Het was gewoon een supertof feest", blikt organisator Erik van Donselaar tevreden terug. Zaterdag 28 januari werd het Back2Klaveet-feest voor het eerst in de Breehoek gehouden in plaats van in de Klaveet. En met succes, vinden zowel organisatie als bezoekers.

 

Grote tegenvallers waren er niet, wel leermomenten. Omdat de Klaveet niet meer beschikbaar was voor het jaarlijkse Back2Klaveet-feest, moest er in december hals over kop gezocht worden naar een nieuwe locatie. ,,Het kostte bloed, zweet en tranen maar met medewerking van zowel de gemeente Scherpenzaal als het meedenken van de Breehoek, konden we een mooi feest organiseren in de sportzaal van de Breehoek". 

 

TOEKOMSTMUZIEK Duizend bezoekers mocht de organisatie verwelkomen. De ambitie is om, na aanpassing van de nooduitgangen, het feest aan 1.500 bezoekers aan te bieden in 2018. ,,Maar dat is nog toekomstmuziek", nuanceert Van Donselaar.

De bezoekers waren afkomstig uit diverse plaatsen. Het gros uit Scherpenzeel, Renswoude en Woudenberg, maar ook Barneveld en Leusden waren goed vertegenwoordigd. Voor bezoekers die wat verder weg moesten, had de organisatie busvervoer geregeld. ,,Hier werd door diverse mensen gebruik van gemaakt. Het mooie was dat wanneer een bus zo'n vijfenzeventig mensen in een keer afzet bij de Breehoek, de zaal ook gelijk voller aandoet dan wanneer men druppelsgewijs binnenkomt".

De gemiddelde leeftijd was dertig-plus, maar Van Donselaar verwacht dat dit feest, omdat het nu in Scherpenzeel plaatsvindt, ook een breder en eventueel jonger publiek aan gaat trekken tijdens volgende edities.

 

DANSVLOER De zaal was omgetoverd tot een dansvloer met bijbehorende bar. Professionele licht en geluidinstallaties maakten het compleet. De organisatie was in handen van de Ronde Tafel 132, waarvan Van Donselaar lid is. Samen met mede-tafelaars, startten de heren zaterdag 28 januari 's morgens om half acht. De volgende ochtend om zes uur was de zaal weer schoon en nam de organisatie een laatste biertje op het succes. ,,Het mooie is dat de meeste tafelaars niet vaak met hun handen werken, nu moest dat wel. We zeiden ook tegen elkaar: niemand van de organisatie gaat naar huis voor alles schoon en opgeruimd is", aldus Van Donselaar.

 

Er was wat scepsis vooraf of de nieuwe locatie hetzelfde gevoel zou oproepen als bij de vertrouwde Klaveet. Op sociale media werden deze twijfels gedeeld. Voor de organisatie soms lastig, maar ze zagen het ook als een uitdaging. ,,Achteraf waren er zoveel goede reacties. Ons doel was om deze traditie te bewaren en om een start te maken voor een nieuwe toekomst met Back2Klaveet in de Breehoek.

De opbrengst van dit feest is bedoeld voor de goede doelen die de Ronde Tafel vooral lokaal ondersteunt. Daarom vonden we het belangrijk om het feest doorgang te laten vinden.

We hadden dit jaar een iets minder hoge opbrengst doordat we minder bezoekers kwijt konden in de Breehoek, hopelijk kunnen we volgend jaar meer mensen kwijt". Het draaiboek voor 2018 ligt al klaar.