• Vertrekkend burgemeester Corry van Rhee krijgt bloemen bij haar afscheid.

    Margeet Hendriks

Druk afscheid van Corry van Rhee-Oud Ammerveld

SCHERPENZEEL Na een drukbezochte raadsvergadering over de toekomstvisie is dinsdagvond afscheid genomen interim-burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld. Zij is met ingang van 16 januari waarnemend burgemeester van Druten geworden.

Van Rhee-Oud Ammerveld, die ruim een jaar in Scherpenzeel burgemeester is geweest, werd namens de gemeenteraad toegesproken door SGP-voorman Maarten Zwankhuizen. ,,Je kwam hier destijds op een wat roerig moment. Maar in Scherpenzeel houden we niet van saaie momenten in de raad. Je hebt doorgepakt en we zijn aan je gewend geraakt. Niet alleen de raad, maar ook de inwoners'', aldus Zwankhuizen die Van Rhee-Oud Ammerveld prees als een zichtbare burgemeester; iemand die altijd aandacht had voor de mens(en) alsmede een ervaren bestuurder die duidelijk weet wat zij wil en daarvoor ook gaat. Zwankhuizen zei het mooi te vinden dat Van Rhee-Oud Ammerveld haar periode in Scherpenzeel afsloot met de vaststelling van de toekomstvisie; een klus waaraan zij hard heeft getrokken. Hij bedankte haar namens de raad en de gemeenschap voor haar inzet en wenste haar het allerbeste toe voor de toekomst.

Van Rhee-Oud Ammerveld nam ook nog even plaats achter het spreekgestoelte en vertelde met een dubbel gevoel te vertrekken. ,,Scherpenzeel heeft nog geen vaste burgemeester en een procedure duurt meer dan een half jaar. Ik zou met plezier dat half jaar nog gebleven zijn, als ik niet juíst voor Druten gevraagd was. Druten is zo'n beetje de énige gemeente die, ook vanwege de afstand, een nog grotere aantrekkingskracht voor mij heeft'', aldus de scheidend burgemeester die vertelde van Scherpenzeel te zijn gaan houden. ,,Ik heb hier veel geleerd en ik heb een mooie tijd gehad die ik voor geen goud had willen missen.'' Van Rhee-Oud Ammerveld gaf gemeenteraad en college mee om vooral met elkaar in gesprek te blijven. ,,Het belang van Scherpenzeel is wat u bindt. Over de wegen ernaar toe zult u ongetwijfeld van mening verschillen en dat mag. Wederzijds begrip is daarbij niet altijd nodig, wederzijds respect wel. Wanneer u met elkaar de verbinding blijft zoeken, dan komt het wel goed met de toekomstvisie. De Scherpenzelers kunnen rekenen op een hardwerkend, betrokken gemeentebestuur. Het was mij een grote eer daarvan deel uit te mogen maken.''

Voor het afscheid van Van Rhee-Oud Ammerveld waren ook tal van vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en het verenigingsleven naar De Breehoek gekomen. Ook een aantal burgemeesters uit buurgemeenten, waaronder Titia Cnossen (Woudenberg), Petra Doornenbal (Renswoude) en Gerard Renkema (Nijkerk) alsmede oud-burgemeester Ben Visser kwamen Corry van Rhee-Oud Ammerveld de hand schudden.