• Pauw Media

'Hartverwarmend, al die reacties'

SCHERPENZEEL Beste lezer,

Lezers die een geldbedrag doneren. Mensen die een (proef)abonnement nemen op de Scherpenzeelse Krant. Politieke partijen en bedrijven die ons steunen. Hartverwarmende appjes en mailtjes. Als redactie werden we er de afgelopen week stil van.

Met flinke tegenzin (maar nieuws is nieuws) publiceerden we het nieuws dat de coronacrisis de Scherpenzeelse Krant.nl hard heeft getroffen. De totale advertentieomzet van ons uitgeefbedrijf is in korte tijd met meer dan 50 procent gedaald, waardoor de toekomst van de Scherpenzeelse Krant en dertig andere lokale kranten en nieuwssites zeer onzeker is. Onze noodkreet: Help ons door de crisis!

Beste lezer, het was een hectische week. Terwijl onze journalisten zich - mede aangemoedigd door alle bemoedigende reacties - op het nieuws stortten, zijn er bij BDUmedia achter de schermen heel veel gesprekken gevoerd en acties opgestart. Onder meer gericht op het redden van de Scherpenzeelse Krant.nl. Uw en jouw Scherpenzeelse Krant.

Hoe het ervoor staat met die reddingsactie? De donkere wolken hangen helaas nog steeds boven ons uitgeefbedrijf. Maar dankzij alle steun brak toch al heel even de zon door. Die kracht van de lokale samenleving zien we gelukkig overal terug. Juist nu zijn we samen sterk!

We weten niet hoelang deze crisis gaat duren en wat de naweeën zullen zijn. Wel weten we dat we er alles aan zullen doen om de Scherpenzeelse Krant overeind te houden en te verbeteren. Onze acties gaan door. Wellicht heb je creatieve ideeën om onze toekomst veilig te stellen? Of wil je je als ambassadeur inzetten voor de Scherpenzeelse Krant? We horen het graag via scherpenzeelse.krant@bdu.nl!

Tenslotte: het is nog steeds mogelijk om (eenmalig) te doneren via bdumedia.nl/scherpenzeelsekrant/ of NL50 INGB 0000871441 ten name van Koninklijke BDU uitgeverij. Je steunt ons ook anderen aan te moedigen lid te worden van Scherpenzeelse Krant.nl

Heel erg bedankt voor je steun tot nu toe.

Met vriendelijke groet van de makers van de Scherpenzeelse Krant,