College Renswoude onder de indruk van zorgboerderij Groot Wagensveld

RENSWOUDE Het college van burgemeester en wethouders van Renswoude bracht vorige week een werkbezoek aan zorgboerderij Groot Wagensveld aan de Barneveldsestraat 36. Waarnemend-burgemeester Annelies van der Kolk en wethouder Hans van de Pol werden rondgeleid door Tom, één van de vaste bezoekers van de zorgboerderij.

Wim en Anja van de Fliert startten enkele jaren geleden - na een zorgvraag door een juf van school - met de zorgboerderij. Vier jaar geleden werd de nieuwe zorgruimte Shalom geopend door burgemeester Wilke Dekker.

Zorgboerderij Groot Wagensveld is er om mensen een zinvolle dagbesteding te geven of iemand te helpen integreren in de maatschappij. ,,Het is een plek waar iedereen ongedwongen zichzelf kan zijn. Waar niet wordt gekeken naar beperkingen maar naar mogelijkheden. Voor ieder mens is het fijn een dagritme te hebben en een nuttige invulling van de dag. We houden bijvoorbeeld met de communicatie rekening met onze gasten en stemmen dit op hen af." Op de zorgboerderij worden diverse activiteiten aangeboden zoals het verzorgen van dieren, het meehelpen eieren rapen, het verzorgen van de moestuin en het meehelpen in de timmerwerkplaats. ,,Daarnaast is er gelegenheid om te rusten, bijvoorbeeld in de gezellige zithoek in de zorgruimte Shalom", aldus Wim van de Fliert.

Gastheer Tom vertelde op een enthousiaste manier wat de zorgboerderij voor hem betekent en wat er allemaal op de zorgboerderij gebeurt. Wethouder Van de Pol: ,,Ik ben erg onder de indruk van de manier waarop een volwaardig agrarisch bedrijf wordt gecombineerd met de begeleiding van deze jongeren en de warme en betrokken manier waarop dat gebeurt, samen met professionele medewerkers en zoveel vrijwilligers. We mogen trots zijn op zo'n voorziening in Renswoude die uitgroeide van een opvang voor pleegkinderen tot een volwaarde zorgvoorziening waar naast pleegkinderen ook om het weekend veel jongeren worden opgevangen. De participatiemaatschappij in een notendop met de hartelijkheid en betrokkenheid die we van onze inwoners kennen."