• CDA

CDA: 'De Breehoek stimuleren om bruisende voorziening te zijn'

SCHERPENZEEL Het CDA is trots op de voorzieningen in ons dorp. Mede door deze voorzieningen is het aantrekkelijk wonen in Scherpenzeel. We hebben bijvoorbeeld een fantastisch buitenzwembad, een grote bibliotheek die veel meer doet dan boeken uitlenen, uitgebreide sportfaciliteiten voor zowel buiten als binnen en het Kulturhus de Breehoek. Het CDA wil graag dat al die voorzieningen op een goede manier voor Scherpenzeel behouden blijven. Ook de Breehoek.´´ Dat zegt Margo van de Fliert van het CDA in reactie op de stelling dat De Breehoek steun verdient voor een betere uitstraling.

,,De Breehoek geeft onderdak aan veel verenigingen en er vinden talrijke activiteiten plaats. De Breehoek heeft heel wat problemen achter de rug. Ook het CDA heeft zich ingezet om te zorgen dat de Breehoek een enorme verbeterslag kon maken. Er is een nieuw bestuur gekomen en de exploitatie is sterk verbeterd. Ook zijn er allerlei extra leuke activiteiten gekomen.

Het CDA staat voor een 'bruisende Breehoek'. Het huidige bestuur zet daar ook echt de schouders onder. Mocht de Breehoek met voorstellen komen om een andere indeling te maken of andere aanpassingen aan het het gebouw te realiseren, waardoor de exploitatie nog meer verbeterd kan worden, dan staat het CDA daar niet onwelwillend tegenover. Sowieso vindt het CDA, nu er een goed bestuur zit, dat het tijd wordt dat gemeente voor de lange termijn realistische subsidies beschikbaar stelt aan de Breehoek. Het CDA vindt het voor de Breehoek niet motiverend om steeds naar de gemeenteraad te moeten gaan voor extra subsidie, waarvan vooraf bekend is dat die nodig is. Het CDA stimuleert de Breehoek om een aantrekkelijke voorziening te zijn. Daarmee kunnen alle inwoners genieten van de ' bruisende Breehoek'.´´