• Beestenboel van De Stifthorst kreeg een prijs.

  Adriaan Hosang
 • Een jeugdig bruidspaar in de optocht van Lampegiet.

  Adriaan Hosang
 • Meisjes als fee verkleed tijdens Lampegiet.

  Adrian Hosang
 • Sam de brandweerman moet er nog even aan wennen.

  Adriaan Hosang
 • De bijtjes van de Tuureluurweide vielen tweemaal in de prijzen.

  Adriaan Hosang

Bonte stoet door het dorp

RENSWOUDE De jaarlijkse Lampegietersoptocht is voor deelnemende kinderen vaak een spannende aangelegenheid.

Op het Dorpsplein maakte burgemeester Petra Doornenbal de prijswinnaars van de optocht bekend. Winnaar bij de individuele deelnemers werd Kabouter Plop, die ook als fraaist verklede vader in de prijzen viel, tweede een politieman met boef, derde drie musketiers en vierde computers.

RUIMTEVAART Winnaar bij de kleine wagens werd het rupsje, tweede bootje met vissers, derde sterke band en vierde ruimtevaart.

Winnaar bij de grote wagens werd Doe eens gek, maak zelf een sprookje, tweede beestenboel van groep 7 van De Stifthorst en derde de bijtjes van de Tuureluurweide, die ook de originaliteitsprijs kreeg. De prijs voor de best verklede moeder ging naar Super Mario.

De stoet deelnemers stelde zich dit keer voor het eerst op het parkeerterrein van sportpark De Hokhorst op. Net na 19.00 uur zette de stoet zich in beweging voor een route door het dorp, voorafgegaan door Ons Genoegen. De juryleden trokken zich terug in de brandweergarage, waar ook de prijswinnaars werden vastgesteld.

SPETTEREND Het was weer een bonte stoet met onder anderen een sheriff, kabouters, een bruidspaar, vissers, druifjes, brandweerman Sam, musketiers, een spook, elfjes en nog veel meer. Bij de grote wagens zag je de beestenboel maar ook de nieuwe Oudheidkamer werd in beeld gebracht. Vlak voor de groep deelnemers met grote wagen zorgde de drumband uit Heelsum weer voor een vlot en spetterend optreden.