• Koen Suyk

Blauwe zone bij gemeentehuis Woudenberg

WOUDENBERG De parkeersituatie rondom het gemeentehuis van Woudenberg is sinds vandaag (maandag) veranderd. De gemeente Woudenberg heeft besloten een blauwe zone aan de voorzijde van het gemeentehuis in te stellen. Door de wijziging kunnen bezoekers van het gemeentehuis beter terecht op de voor hun aanwezige parkeerplaatsen en neemt de huidige parkeerdruk af voor omwonenden aan de Parklaan nummer 6 tot en met 22.

De huidige parkeerplaatsen rondom het gemeentehuis worden intensief gebruikt door omwonenden, winkelpersoneel en werknemers van de gemeente. Hierdoor is het voor bezoekers van het gemeentehuis en aanwonenden niet altijd mogelijk hier de auto te parkeren. Binnen de blauwe zone mag niet langer dan twee uur geparkeerd worden. Deze maximale parkeerduur geldt in de periode van maandag tot en met vrijdag, van 08.00 tot 17.00 uur.

De huidige gereserveerde parkeerplaatsen voor het college en de dienstvoertuigen worden verplaatst en teruggebracht naar drie. Deze plaatsen komen dan ook beschikbaar voor bezoekers. Voor invaliden komen er drie parkeerplaatsen binnen deze blauwe zone. De bewoners binnen de blauwe zone krijgen van de gemeente een ontheffing om hun auto langs het trottoir te parkeren.