• Kira Toussaint overhandigt mevrouw Kluvers een glazen aandenken.

    commissie Zwem4Daagse Scherpenzeel
  • Kira Toussaint en mevrouw Kluvers zwemmen samen een stuk op

    commissie Zwem4Daagse Scherpenzeel
  • Wethouder Tonnis van Dijk opent de Zwem4Daagse

    commissie Zwem4Daagse Scherpenzeel

Bijzondere start Zwem4Daagse Scherpenpzeel

SCHERPENZEEL Wethouder Tonnis van Dijk heeft dinsdag 25 juni om 18.00 uur het startsein gegeven voor de Zwem4Daagse in zwembad 't Willaer Scherpenzeel. Hij deed dit door de openingsduik en het eerste baantje te zwemmen. Hierna begonnen de 500 - en 250 meter zwemmers aan hun afstanden.

Op deze avond was ook een afvaardiging van de Koninklijk Nederlandse Zwem Bond, waaronder topzwemster Kira Toussaint, aanwezig voor een speciale gebeurtenis. De KNZB viert namelijk dit jaar "50 jaar Zwem4Daagse" en in 't Willaer zwemt mevrouw Kluvers voor de 50-ste keer een Zwem4Daagse.

Toussaint, ambassadeur van de KNZB Zwem4Daagse, heeft in 2016 meegedaan met de Olympische spelen in Rio de Janeiro. Haar specialiteit is rugslag. In 2017 won zij op de EK Kortebaan goud op de 4 x 50 m vrije slag en de 4 x 50 m wisselslag gemengd. Zij zwom dinsdagavond haar baantjes gewoon tussen deelnemers met als hoogtepunt de 500 meter samen met mevrouw Kluvers.

Na de finish werd mevrouw Kluvers gehuldigd door de KNZB en overhandigde Kira Toussaint haar een glazen aandenken voor deelneming aan haar 50 ste Zwem4Daagse.

Door het prachtige weer was er dit jaar een grote opkomst namelijk 400 deelnemers. Ruim 100 deelnemers meer dan vorig jaar.