• Renswoude, N224,

    Adriaan Hosang
  • Grote banners wijzen automobilisten in Renswoude erop zich aan de maximumsnelheid te houden.

    Adriaan Hosang

Banners wijzen automobilisten in Renswoude op maximumsnelheid

RENSWOUDE Automobilisten die Renswoude inrijden, worden sinds donderdag via banners gewezen op de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Met de teksten 'Wij zijn zuinig op onze voetgangers en fietsers. U ook?" en 'Maximaal 50, liever langzamer' wil de gemeente Renswoude automobilisten op de N224, de Dorpsstraat, bewuster maken van de noodzaak de maximumsnelheid niet te overschrijden. Aan beide kanten van het dorp staat een banner.

De Dorpsstraat gaat dwars door het dorp en er wordt geregeld te hard gereden. Dat is de Renswoudenaren al langer een doorn in het oog. Vorige maand vond een zwaar ongeluk plaats op een voetgangersoversteekplaats. Het slachtoffer overleed twee weken later aan haar verwondingen.

De provincie Utrecht heeft eerder deze week laten weten de geplande verbeteringen van de vier voetgangersoversteekplaatsen in Renswoude versneld uit te zullen voeren. De oversteekplaatsen krijgen nog dit voorjaar knipperlichten op een bord boven de weg. Voetgangers die willen oversteken kunnen die lichten eenvoudig inschakelen door op een knop te drukken.