• Ted Walker
  • Ted Walker

Automobilist laat vrouw met botbreuken achter na aanrijding

RENSWOUDE Op de Dorpsstraat (N224) in Renswoude heeft zondagavond even voor 20.00 uur een aanrijding tussen een auto en een voetgangster plaatsgevonden. De automobilist is na het ongeval doorgereden. De 76-jarige voetgangster uit Renswoude bleef zwaargewond achter.

Het slachtoffer werd aangereden toen zij een zebrapad overstak. De auto zou uit de richting van De Klomp zijn gekomen. Na het ongeval ging de auto er volgens omstanders in de richting van Scherpenzeel vandoor.

ZOEKACTIE Politieagenten zetten meteen een zoekactie op, ondersteund door een oproep van Burgernet. En niet zonder resultaat, want kort na het ongeval kon de politie melden dat zij een voertuig had aangetroffen die mogelijk bij de aanrijding betrokken was geweest. Twee personen werden in Scherpenzeel aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanrijding, maar uit onderzoek bleek dat zij niets met het ongeluk te maken hadden. De twee zijn vrijgelaten en hun voertuig is teruggegeven. 

BOTBREUKEN Het slachtoffer raakte zwaargewond en werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek dat ze meerdere botbreuken had opgelopen. Voor het ongeval werden twee ambulances en een Mobiel Medisch Team (MMT) ingezet. Het MMT kwam niet per helikopter, maar met een auto ter plaatse.

GETUIGEN In het onderzoek naar het verkeersongeval is de recherche op zoek naar getuigen, tweette de politie Utrecht. ,,De auto die is weggereden is groen, klein model met kenteken VP-8..." Mogelijk heeft het voertuig schade aan de voorzijde. Informatie is welkom via het telefoonnummer 0900-8844.