• Line Woldringh, Ineke van Velzen en Marjon de Kruijff. ,,We hebben er zin in.''

    Janneke Hek

KidzMix: 'Voor ieder kind wat te doen'

SCHERPENZEEL Wat begon als een spontaan idee, is uitgegroeid tot een breed programma voor kinderen. Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen zaterdag 14 december van 10.00 tot 12.30 uur in de Breehoek naar de eerste KidZmix met als thema 'winter'.

KidZmix is een ochtend met een mix aan activiteiten voor kinderen van 4 – 12 jaar. Met een stempelkaart kunnen de kinderen overal aan meedoen.

De KidZmix begint om 10.00 uur met een ludieke opening door directeur van de Breehoek Vico Duijsings en Alfred Haaksma van de bibliotheek Scherpenzeel. Daarna volgt een 'levend' winterverhaal, waarbij kinderen, als ze dat willen, zelf mee kunnen doen. Beer heeft hulp nodig van de kinderen, bijvoorbeeld bij het ophangen van de kerstkaarten, het koekjes bakken en de kerstboom versieren. Tussendoor worden er sneeuwballen gegooid. De beer loopt ook rond bij de KidZmix, zodat de kinderen hem de hand kunnen schudden en met de beer op de foto kunnen.

CREATIEF OF SPORTIEF ,,Deze ochtend valt mooi tussen Sinterklaas en Kerst in. Het leek ons leuk om de Breehoek het decor te maken van een goedgevuld programma waarbij alle gebruikers van ons pand meedoen", vertelt Line Woldringh van de Breehoek. Ook haar collega Ineke van Velzen kijkt ernaar uit. ,,Zo leuk hoe alle gebruikers mee dachten over de activiteiten en hun bijdrage leveren". Marjon de Kruijff van de Bibliotheek Scherpenzeel kijkt tevreden naar het programma. ,,Voor ieder kind is er wat te doen. Of je nu creatief of sportief bent. De wens om dit ieder jaar te organiseren is er wel, maar we wachten eerst af hoe dit gaat lopen". De organisatie is blij met de spontane aanmelding van vele vrijwilligers. ,,Dat is meestal een probleem, maar voor de KidzMix niet".

KOEKJES VERSIEREN Na het levend verhaal zijn er allerlei knutselactiviteiten, workshops, spelletjes, muziek en sport, zoals een kerstboompje maken met lichtgevend lampje, kerstbal pimpen, houten kerstfiguur versieren en een kerststukje maken. Ook kunnen de deelnemers koekjes versieren. Actieve kinderen kunnen meedoen aan sport en spelletjes, een 3D-sleutelhanger printen of een muzikale workshop volgen. Even bijkomen kan door het kijken van tekenfilmpjes of even pauze met ranja en wat lekkers. Tijdens de KidzMix kunnen de kinderen ook kerstkaarten maken en schrijven in het kader van Scherpenzeel Schrijft, waarbij eenzame ouderen de kaarten per post ontvangen.

STEMPELKAART KidZmix is op zaterdag 14 december van 10.00 – 12.30 uur in Kulturhus de Breehoek aan de Marktstraat 59 in Scherpenzeel. De ochtend is voor kinderen van 4 – 12 jaar. Bij binnenkomst kunnen kinderen een stempelkaart kopen voor € 5 per persoon. Ouders mogen gratis mee. Met deze stempelkaart kunnen de kinderen meedoen aan de aangeboden activiteiten. Vooraf aanmelden is niet nodig. KidZmix wordt georganiseerd door Kulturhus de Breehoek en de Bibliotheek Scherpenzeel, met medewerking van JOS Scherpenzeel, Muziekschool Scherpenzeel, Speel-o-theek de Speelvallei en 1-2 Sport,. Voor vragen, Kulturhus de Breehoek via e-mail info@debreehoek.nl