• Ophalen van zwemabonnementen

    Janneke Hek

´Zwembad 't Willaer is klaar voor nieuw seizoen´

SCHERPENZEEL Voor de eerste keer werden dit jaar de zwemabonnementen voor 't Willaer in de Breehoek uitgegeven.

,,In de Breehoek hebben we meer ruimte en kunnen we met twee kassa's werken. Dit komt de doorloopsnelheid ten goede" aldus Dianne Ankone, bedrijfsleider bij het zwembad.

DIGITAAL Ieder jaar kan men in het voorjaar de zwemabonnementen bestellen, dit jaar voor de tweede maal ook digitaal.

Met dit abonnement heeft men vanaf de opening op 29 april onbeperkt toegang tot het zwembad. De buitenbaden van 't Willaer zijn inmiddels opgewarmd en klaar voor het nieuwe seizoen. ,,Ik hoop op een warmere zomer dan vorig jaar. Als buitenzwembad speelt het weer een hele grote rol".

Wie straks binnenkomt bij 't Willaer ziet direct de sponsortegels liggen. Deze zijn inmiddels aangebracht door vrijwilligers. ,,Onze vrijwilligers zijn zo belangrijk voor ons. De hele winter doen zij klusjes rond het zwembad. Sat vinden we zeker niet gewoon. Nu hebben een aantal vrijwilligers het zwembad en de bijbehorende ruimten schoongemaakt. Kortom ze zijn allemaal superdruk geweest en daar zijn we trots op", aldus Ankone.

Dit jaar is het weer mogelijk om je duikbrevet te halen bij 't Willaer. Ook gaat 't Willaer in samenwerking met 1-2 Sport een 'summerfit-cursus' aanbieden. ,,Onbeperkt sporten en zwemmen gedurende tien weken. Voor abonnementhouders van 't Willaer is er korting". Meer informatie op de website van 't Willaer.

HONDENZWEMMEN De zwemlessen starten 1 mei weer. Er zijn diverse evenementen georganiseerd gedurende de zomer. Met als afsluiter het traditionele hondenzwemmen. Dinsdag en woensdag was de Breehoek de plek om de zwemabonnementen op te halen. De opgestelde tafels waren onderverdeeld, wat betreft vooraf bestelde, vooraf betaalde en contant of pinbetalingen.

De afhalers werden vlot geholpen door de caissières, een bestuurslid en enkele vrijwilligers. Het abonnement bestaat uit een plastic kaart met daarop de pasfoto van de houder, gegevens en de logo's van sponsoren van het zwembad.

Dat het zwembad in Scherpenzeel een belangrijke rol heeft, blijkt wel uit het feit dat er in de afgelopen jaren diverse acties zijn geweest om het zwembad te behouden.

GOED BEREIKBAAR Ankone snapt wel waarom. ,,Het is toch geweldig om zo'n mooi zwembad te hebben op een goed bereikbare locatie. Zelfs uit omliggende dorpen komen er mensen om bij ons te zwemmen". Ankone heeft nog wel enkele toezichthouders vanaf 17 jaar nodig. ,,Vorig jaar zijn er een paar gestopt wegens afstuderen. Nieuwe aanwas is welkom.

Op onze website en Facebook is te vinden waar een toezichthouder aan moet voldoen".

ESKIMOTEREN Het zwembad wordt zaterdag 29 april om 11.30 uur geopend voor het seizoen van 2017 door de wethouder.

Vanaf 12:00 uur is het publiek welkom. Er zijn diverse spelletjes door de Jeugdbrandweer van Scherpenzeel.

Kanovereniging Keistad Amersfoort geeft een demonstratie Eskimoteren, ronddraaien met een kano onder water.

Hierna kan men zelf kennismaken met het kanovaren.