• Instructies tijdens het maken van de palmpaastak.

  Janneke Hek
 • Ook diverse SGP-ers, waaronder Maarten Zwankhuizen, zetten zich in voor NL Doet.

  Janneke Hek
 • Leerlingen van groep 8 van de Dorpsbeuk helpen de ouderen.

  Janneke Hek
 • Bij Parousie wordt een omheining om de moestuin gerealiseerd.

  Janneke Hek
 • Drie clienten van Parousie bij de hightea.

  Janneke Hek

´Zonnig´ NL Doet

SCHERPENZEEL Ieder jaar zetten vrijwilligers zich in tijdens NL Doet. Ook in Scherpenzeel werd vrijdag 9 en zaterdag 10 maart geknutseld, geveegd, geschilderd en genoten. Want het mooie voorjaarsweer zorgde voor extra motivatie bij de vrijwilligers.

Bij het Huis in de Wei gingen de bewoners samen met leerlingen van groep 8 van de Dorpsbeuk palmpaasstokken maken. De scholieren hielpen de ouderen met het timmeren van de stok en vervolgens het versieren. Gekleurd crêpepapier, voorjaarsdecoratie en paaseitjes vormden de stok tot een kleurig geheel. Er hoort ook altijd iets eetbaars aan een palmpaasstok. De manden met chips op tafel waren hiervoor bedoeld, al snoepten sommige ouderen er af en toe ook van. Er was even wat stress omdat het apparaat om poffertjes mee te bakken defect was.

Bij stichting Parousie aan de Vlieterweg 17 stroopten vooral mannelijke vrijwilligers de mouwen op. Wat opvallend was, want meestal is er een ruime hoeveelheid dames die zich komt inzetten. Coördinator Petra Barten geeft aan dat er wat afzeggingen waren, waardoor het schoonmaken niet optimaal kon gebeuren. Buiten werkten er een tiental heren zich in het zweet om de tuinpad te voorzien van een nieuwe laag houtsnippers en omheining rond de moestuin te plaatsen. Het geluid van hamers die de palen de grond insloegen, de fluitende vogels en het gewapper van de feestelijke vlaggetjes gaven bij Parousie een voorjaarsgevoel. Boven genoten cliënten van Parousie van een zelf bereide hightea en de lunch werd intussen klaargemaakt door andere vrijwilligers. Stapels bolletjes werden besmeerd met boter en beleg. Diverse SGP-leden hielden zich bezig met het kruien en verspreiden van de houtsnippers. ,,Daar is in deze drukke verkiezingstijd gelukkig ook nog tijd voor”, lacht één van hen. Een schildersbedrijf voorzag de muren van twee woonkamers van een nieuwe frisse kleur.

Bij de scouting ging men zaterdag aan de slag om de boerderij die hun tijdelijk onderkomen is op te knappen. Gemeente Belangen Scherpenzeel kon in verband met hun drukke schema zaterdag niet helpen maar heeft de scouting een cheque aangeboden om later dit jaar te komen klussen.

En bij Abrona aan de Ruwinkelseweg is met behulp van de Vrienden van Abrona de tuin lenteklaar gemaakt.