´Veel te zien op Open Tuinendag´

SCHERPENZEEL Voor tuinliefhebbers is het zaterdag 17 juni weer genieten in Scherpenzeel. Tussen 10.00 en 16.00 kan er dan namelijk in het kader van de Open Tuinendag een kijkje worden genomen in maar liefst 17 particuliere tuinen.

 

Het is de tweede keer dat er in Scherpenzeeel een Open Tuinendag wordt georganiseerd. De initiatiefneemsters, Dieneke van Dijk, Joke van Deelen en Gery Snijders, zijn nog steeds een beetje beduusd van het succes van vorig jaar. In meerdere opengestelde tuinen liep het bezoekersaantal toen op tot ruim boven de 100; in een enkel geval werden zelfs 155 bezoekers geteld.

JUWEELTJES ,,Dat de Open Tuinendag in Scherpenzeel aanslaat blijkt ook wel uit het stijgend aantal aanmeldingen van mensen die hun tuin op deze dag willen openstellen voor bezoekers'', menen de dames. ,,Naast een aantal tuinen die vorig jaar al te bezichtigen waren, kunnen er dus ook flink wat nieuwe adressen worden bezocht. Het is een eindje fietsen, maar we hebben ook twee juweeltjes van tuinen in het buitengebied. Vooral de tuin aan de Dashorsterweg zal mensen versteld doen staan; echt een paradijsje. Maar ook de tuinen die vorig jaar al in de route waren opgenomen, zijn zeker (weer) een bezoekje waard. Omdat we met deze Open Tuinendag nu wat vroeger in het seizoen zitten dan de vorige keer, geven die weer een heel andere aanblik.''

Als startpunt voor de wandel-fietsroute is ditmaal gekozen voor Stichting Parousie aan de Vlieterweg 17, waar ook de folders met de route en de adressen voor de Open Tuinendag zijn gedrukt. Bij Parousie kan ook een kop koffie of thee worden genuttigd en is onder meer een grote groenten- en kruidentuin te bewonderen.

GROENE BALLONNEN De folders met de adressen van alle opengestelde tuinen zullen in de komende tijd ook nog op een aantal andere plekken in het dorp, zoals de VVV, Primera, bloemenwinkel Flowers Only, campings en recreatieparken worden neergelegd. De tuinen die zaterdag 17 juni meedoen aan de Open Tuinendag zijn goed herkenbaar door de grote groene ballonnen die het organisatiecomité bij deze adressen gaat afleveren.

Dieneke, Gery en Joke hopen dat de Open Tuinendag weer net zo'n doorslaand succes gaat worden als vorig jaar. ,,We horen al weer van veel mensen hoe zij naar deze dag uitkijken. Als het weer zaterdag nu ook een beetje wil mmewerken, dan wordt het vast en zeker weer een geweldige dag. Wat is er mooier voor tuinliefhebbers dan te genieten en geïnspireerd te raken door het zien van prachtige borders, schitterende bloemen en struiken en fraai ingerichte tuinen?

Voorafgaande aan de Open Tuinendag hebben we zelfs voor de tuineigenaren een moment ingelast waarop zij elkaars tuinen kunnen bewonderen. Op de dag zelf komt het er niet van, omdat men druk is met de ontvangst van bezoekers, maar het tekent de deelnemers dat zij net zo nieuwsgierig zijn naar de 'verborgen parels van Scherpenzeel' als de bezoekers van de Open Tuinendag. Samen gaan we er zaterdag hopelijk weer een geweldig evenement van maken.''