• Janneke Hek
  • Janneke Hek

´Koningsdagmanager bij koning´

SCHERPENZEEL Burgemeester Visser omschrijft hem als de Koningsdagmanager van Scherpenzeel, Hij vroeg hem daarom mee naar de opening van het Huis der Provincie in Arnhem. Daar zag Brouwer Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, die de opening verrichtte.

Brouwer kijkt er met plezier op terug. ,,Ik werd een poosje van te voren gebeld door de secretaresse van burgemeester Visser dat hij mij uitnodigde om met hem naar de opening van het Huis der Provincie te gaan. Samen met de burgemeester reed ik naar Arnhem. Het was gezellig in de auto en het bleek dat de burgemeester veel van mij wist", blikt Brouwer terug.

SELFIE Eenmaal aangekomen in Arnhem werden alle Gelderse burgemeesters en hun zelf uitgekozen burger verwelkomd. ,,Ik vond het bijzonder dat de burgers die mee waren, zo verschillend waren. Zo was er iemand die veertig jaar bij de brandweer zit en een kunstenaar. Na het voorstelrondje volgden diverse optredens voor de koning. Er was veel pers aanwezig. Zelf mocht ik geen foto's maken van de koning, maar ik heb dat opgelost door een selfie te maken met de koning op de achtergrond", grijnst hij. Na de openingsceremonie, waarbij de Koning met een simpele druk op de knop het Huis der Provincie opende, volgde een informeel samenzijn, waarbij Brouwer met de andere aanwezige ereburgers van gedachten wisselde.

ORANJEVERENIGING ,,Toen ik me voorstelde als Martin Brouwer zonder verdere toevoeging, vulde Visser direct aan dat ik van de Oranjevereniging ben en dat hij trots op me is."

Brouwer is inmiddels vijftien actief bij de Oranjevereniging en sinds enkele jaren voorzitter. Zijn enthousiasme is groot, maar benadrukt hij, het hele bestuur is zo betrokken en zet zich in. Er wordt al vergaderd over Koningsdag 2018 en 4 en 5 mei. In oktober volgt de Kidsrally en in de zomer werd 't Feestje in het Park gehouden door de Oranjevereniging. ,,Ieder jaar moeten we weer iets nieuws bedenken voor Koningsdag. De mensen worden kritischer. Daarom wil je elk jaar toch weer verrassen. De middenstand van Scherpenzeel werkt supergoed mee. Het staat of valt met onze vrijwilligers, en daar is altijd tekort aan", aldus Brouwer.

Alleen al op Koningsdag lopen er vijftig vrijwilligers rond en ook het bestuur is uiteraard vrijwillig. ,,Ik ben echt trots op ons bestuur en dan te bedenken dat de Oranjevereniging drie jaar geleden bijna was doodgebloed. Nu is er een enthousiaste club mensen die zich voor alle activiteiten volop inzetten. Zo nemen we allemaal twee weken vrij rond Koningsdag. We werken samen met diverse verenigingen in het dorp en dat is een grote plus".

Het eerstvolgende evenement van de Oranjevereniging is zaterdag 28 oktober. Dan vindt de Kidsrally Scherpenzeel plaats op 't Zwarte Land. Op een afgesloten terrein kunnen de kinderen racen in echte raceauto's, er zijn springkussens, gratis eten en drinken. De Kidsrally is bedoeld voor Scherpenzeelse kinderen met een beperking en hun gezin. Opgeven kan via info@ovscherpenzeel.nl.