• Gastvrouw Greet van Rijk met het boekje wat bij de Alpha cursus gebruikt wordt

    Adriaan Hosang

´Alle ruimte om vragen en ideeën te spuien´

RENSWOUDE Er gaat woensdag 10 januari een nieuwe Alphacursus van start.

De cursus is onder andere bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar de zin van hun leven. Of zich afvragen of er meer is tussen hemel en aarde. Maar ook voor hen die het prettig vinden om andere mensen te ontmoeten en die houden van een goed gesprek. Niet in de laatste plaats is een Alphacursus een manier om je te verdiepen in het christelijke geloof.

SPUIEN ,,Tijdens zo'n Alphacursus ontmoet je heel verschillende mensen. Het mooie is dat iedereen zo z'n eigen vragen en ideeën heeft", legt Greet van Rijk uit. Tijdens de cursus is er alle ruimte om die vragen aan bod te laten komen en eigen ideeën te spuien. Die vragen of ideeën komen aan bod tijdens bijeenkomsten waar hierover op een eigentijdse manier, op basis van het christelijk geloof, wordt gesproken."

Tijdens de Alphacursus, die tien avonden omvat, komen onderwerpen aan bod, zoals: is er meer? Wie is Jezus? Bidden, waarom en hoe? Hoe zit het met de kerk? Hoe leidt God ons?", vertelt Greet.

HEILIGE GEEST De cursusavonden starten met een maaltijd. Daarna volgt een inleiding en wordt er aansluitend in kleine groepen met elkaar van gedachten gewisseld.

,,We gaan halverwege de cursus ook nog samen een weekend weg. Dan staat de Heilige Geest centraal´´, zegt Greet van Rijk. ,,Dat thema willen we in dat weekend verder uitdiepen.´´

,,Op dit moment zijn er nog niet zoveel aanmeldingen. Je kan je er nog voor opgeven. Zouden er te weinig deelnemers zijn, dan gaan we in september weer kijken of er belangstelling is", aldus Greet. De Aphacursus, die is bedoeld voor 21 tot 50 jarigen, gaat woensdag 10 januari van start in gebouw Rehoboth, aanvang 19.00 uur, en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Deelname aan de Alphacursus is gratis. Opgeven kan bij rina.essen@gmail.com.