Natuur en milieu

SCHERPENZEEL Rode bieten, sla en bonenstaken. Strakke vlakverdelingen en restanten van een oude muur. In de historische moestuin in het park van Scherpenzeel werden in vroeger tijden ook groenten en fruit verbouwd. Nu doen twintig Scherpenzelers dit weer. Anja Koning, beheerder bij Geldersch Landschap en Kasteelen, is tevreden met het...
SCHERPENZEEL Het calamiteitenteam van Sportvisserij MidWest Nederland heeft donderdag in de parkvijver aan de Frans Halslaan in Scherpenzeel zo'n vijftig grote vissen van een gewisse verdrinkingsdood gered. Dat gebeurde in samenwerking met Waterschap Vallei en Veluwe en vrijwilligers van visvereniging Ons Genoegen Woudenberg.  
Advertorial
REGIO Ongeveer één op de vier vrouwen boven de veertig jaar krijgt last van extreme haaruitval, zegt Yvonne Berg, één van de haarwerkspecialisten van Salon...
SCHERPENZEEL Vorig jaar gaf de eikenprocessierups veel overlast door de brandharen die jeuken en zelfs littekens kunnen achterlaten.
RENSWOUDE/BARNEVELD Op steeds meer plaatsen worden de randen langs weilanden en akkers gevuld met kleurrijke bloemen, onder meer ten behoeve van de insecten.
Advertorial
SCHERPENZEEL Een warme sjaal, die merkbroek voor een heel voordelige prijs, maar ook parfum, leuke onderzetters, kussens, potjes, schaaltjes, lampen en...
SCHERPENZEEL De afgelopen maanden is er een heleboel veranderd in Park Scherpenzeel, nieuwe paden hebben de toegankelijkheid verbeterd én hebben een nieuw stuk ontsloten.
RENSWOUDE Hobbyimker Cor van Viegen keek op 17 mei vreemd op toen hij gebeld werd dat er iets mis was met z’n bijen in de volkstuin.
Advertorial
SCHERPENZEEL Jouw bedrijf, product of dienst in beeld brengen met een professionele bedrijfsvideo of videoadvertentie. Dat is de specialiteit van Peter...
RENSWOUDE In Renswoude kan je ijsvogels zien. Soms rustig zittend op een tak, net boven het water of meer tussen de takken verscholen met in z’n bek meestal een klein visje wat hij weer ergens heeft weten te verschalken.
SCHERPENZEEL Per 18 mei 2020 geldt een onttrekkingsverbod voor oppervlaktewater in het werkgebied van Waterschap Vallei en Veluwe. ,,Maar dat is niet genoeg", waarschuwt Waterschap Vallei en Veluwe. Het waterschap overweegt uitbreiding van maatregelen om de (grond)watervoorraad in het werkgebied te beschermen.
SCHERPENZEEL Vanaf maandag 18 mei 2020 geldt er in grote delen van het gebied van Waterschap Vallei en Veluwe een verbod op het onttrekken uit oppervlaktewater. Dat meldt het waterschap donderdagmiddag.