Dossiers

Verkiezingen voor gemeenteraad 2018

Er komen spannende maanden aan voor de politieke partijen in onze gemeente. Woensdag 21 maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen en dat betekent dat er lijsttrekkers gekozen worden, kieslijsten opgesteld worden en uiteraard campagne gevoerd wordt.

Sailing Shalom

Scherpenzelers Hermen en Marjolein Doornenbal en Harderwijkers Heidi en Tom Schilperoord zeilen de wereld rond. De komende maanden volgen we de zeilers van Sailing Shalom via een vlog die steeds in dit dossier wordt gepubliceerd.

De Breehoek

‘Een hoofdpijndossier’, jaarlijkse tekorten, mismanagement. Zo maar een paar termen die de afgelopen jaren zijn gebruikt als het ging over De Breehoek. Politiek werd er diverse keren over gedebatteerd en bij De Breehoek zelf vertrok de directeur.

Vluchtelingen Woudenberg

De gemeenten Woudenberg en Leusden hebben de handen ineen geslagen voor de crisisopvang van vluchtelingen. In sportcentrum De Camp in Woudenberg worden sinds woensdag 4 november 150 vluchtelingen gehuisvest. In dit dossier zijn onze artikelen over dit onderwerp gebundeld.

Centrum en consumentenplein

Op de Kop van de Spoorzone aan de Parallelweg in Woudenberg moet een consumentenplein gaan komen. Voor- en tegenstanders staan al maandenlang recht tegenover elkaar. Grote zorg: de komst van het plein zou de doodsteek betekenen voor de ondernemers in het centrum van Woudenberg.