• TVS met Henk van Spanje

    shoek

Benauwde overwinning voor T.V.S. 1 tegen V.T.V.

09-10-2019, 13:23 | Lezersnieuws | Kees

 

In de laatste speelronde van de eerste competitiehelft moest T.V.S. het opnemen tegen het Nieuwegeinse V.T.V. In de beginfase leek het uit te draaien op een ruime overwinning voor de Scherpenzelers toen de 5-1 tussenstand op het scorebord stond maar in de slotfase van de wedstrijd slaagden de gasten er in om drie van de laatste vier partijen in winst om te zetten waardoor uiteindelijk de eindstand een nipte 6-4 overwinning werd.

In de openingspartij won Jan van de Beek heel gemakkelijk in drie games van Frank van de Velde maar Edwin Vetkamp had zijn handen vol aan Sharon van Zelderen en verloor in vier games. Rein Schellingerhout zette T.V.S. weer op voorsprong door in drie games te winnen van Joop van Schaik die alleen in de derde game (16/14) het Schellingerhout nog moeilijk maakte. Ook het dubbelspel ging in drie games, 11/9, 11/9 en 11/6 naar van de Beek en Vetkamp waardoor de pauze in ging met een 3-1 voorsprong.

Na de pauze werd de voorsprong vergroot doordat Vetkamp wel in drie games won van van de Velde maar dat ging niet zo gemakkelijk getuige de gamestanden van 19/17, 11/9 en 15/13. Nadat van de Beek ook zijn tweede overwinning had behaald door van Schaik te verslaan was de tussenstand 5-1. In de zevende partij ging ook Schellingerhout onderuit tegen van Zelderen maar met de winst van Vetkamp op van Schaik werd de marge van vier weer hersteld. De twee slotpartijen gingen beiden naar de gasten, eerst verloor Schellingerhout in vier games van van de Velde en daarna werd de partij tussen beide “kopmannen” gewonnen door van Zelderen die met 9/11, 11/7, 11/5 en 11/8 te sterk was voor van de Beek. Hierdoor was het eindresultaat een nipte 6-4 overwinning.

In de zesde speelronde staat op Vrijdag 18 Oktober de uitwedstrijd in Almere tegen Almeerspin op het programma, de eerste wedstrijd werd door de Almeerders met 7-3 gewonnen.