• Anne Westerduin

    Mariette van de Broek

Anne Westerduin sprak op de Open avond voor Vrouwen in Scherpenzeel

18-10-2019, 21:10 | Lezersnieuws | Annemiek

Op woensdag 16 oktober sprak Anne Westerduin met als thema “Voed je veerkracht”, voor een zaal vol vrouwen in de Breehoek, Scherpenzeel.

 

Wat doen we als het moeilijk wordt? Bied een luisterend oor en wees ook lief voor jezelf. Je mag er zijn!

Westerduin bracht deze boodschap en nam als leidraad het Bijbelverhaal over Elia uit 1 Koningen 19. Elia had als het om veerkracht gaat zo zijn ups en downs. Dit gedeelte gebruikt ze om een aantal lessen te leren. Toen Elia het moeilijk kreeg zocht hij de eenzaamheid in een grot op. Hoe vaak trekken wij ons terug als we het moeilijk hebben en isoleren we onszelf? In plaats dat we steun bij een ander zoeken?

Elia voelde zich niet beter dan zijn voorouders; Hoe kijk jij naar je opvoeding? Wat doe je anders en wat doe je hetzelfde? Wat kan ik leren van mijn voorouders.

Wat heb je nodig om je te voeden? Elia kreeg heel praktisch water en brood. Als je veerkracht begint te wankelen is stabiliteit en een ritme belangrijk.

Als je het moeilijk hebt naar welk moment kan je dan terugverlangen? Elia gaat naar de berg Horeb.

 

Het voeden van je veerkracht is niet altijd makkelijk maar we mogen onze zorgen en moeilijkheden bij God neerleggen en op Hem vertrouwen.

 

Na het verhaal van Anne Westerduin was er tijd voor een drankje en er was gelegenheid om vragen te stellen. Er werd volop nagepraat en er was een boekentafel met verscheidene boeken van de boekhandel De Zonnebloem.

 

De avond werd georganiseerd door de werkgroep open avond voor vrouwen, een initiatief van het Kerkplein Scherpenzeel.