• Spectaculaire kerstshow in ’t Podium met Erica Yong

  Gerard-Jan Gerritsen
 • Spectaculaire kerstshow in ’t Podium met Erica Yong

  Gerard-Jan Gerritsen
 • Spectaculaire kerstshow in ’t Podium met Erica Yong

  Gerard-Jan Gerritsen
 • Spectaculaire kerstshow in ’t Podium met Erica Yong

  Gerard-Jan Gerritsen

Spectaculaire kerstshow in ’t Podium met Erica Yong

15-12-2019, 22:39 | Lezersnieuws | Thieme

Een uitverkocht ’t Podium genoot op zaterdag 14 december van zangeres Erica Yong en harmonieorkest Ons Genoegen uit Renswoude. Met ‘The Sound of Christmas’ werd op spectaculaire wijze het startsein gegeven voor de kerstperiode.

Voor het orkest uit Renswoude was het een van de grootste shows in eigen gebouw. “Met ‘The Sound of Christmas’ wilden we Renswoude al vroeg in december in kerstsfeer brengen met een spetterende show in een intieme zaal. Met een heerlijke muzikale mix van klassieke kerstnummers en eigentijdse muziek is dat gelukt”, vertelt voorzitter Erwin Veldhuizen. “Niet alleen het podium, maar ook alles in en rond het gebouw stond in het teken van kerst.”

Bezoekers werden bij het gebouw opgewacht door leerlingen van de vereniging, met lichtjes, die kerstliedjes speelden. Via een rode loper kwamen bezoekers vervolgens in een sfeervol verlichte zaal uit. Ook de bar en de foyer van ’t Podium waren sfeervol verlicht.

Enthousiast publiek
Ons Genoegen opende de avond met het spetterende ‘Festival Fanfare for Christmas’, waarna het publiek het orkest direct beloonde met een luid applaus. De uitverkochte zaal genoot verder van onder andere ‘Jingle Bells Fantasy’, ‘Angels We Have Heard on High’ en muziek van de film ‘The Polar Express’.

Samen met Erica Yong speelde het orkest werken als ‘Thank God it’s Christmas’, ‘Winter Wonderland’ en ‘It's the Most Wonderful Time of the Year’. “Erica bespeelde het publiek, ze wist iedereen mee te laten zingen met bekende kersthits als ‘White Christmas’ en ‘All I want for Christmas’. Op sfeervolle wijze bracht ze ‘From a Distance’, waar verschillende bezoekers een traan bij weg moesten pinken”, aldus Veldhuizen. “Door die afwisseling was het wat mij betreft een fantastische avond! Niet alleen voor het publiek, maar zeker ook voor de orkestleden, die stuk voor stuk met een grote glimlach het podium verlieten.”

Voor herhaling vatbaar
Het was de eerste keer dat Ons Genoegen zo’n grote productie in eigen gebouw organiseerde. “Normaal organiseren we zulke concerten in bijvoorbeeld de sporthal”, vertelt Veldhuizen. “We hebben met deze show ervaren dat 't Podium zich uitstekend leent voor zo'n grote muziekshow. Wat mij betreft dus voor herhaling vatbaar!”