Vallei Duurzaam 2019 krijgt vorm en inhoud

05-07-2019, 11:29 | Lezersnieuws | Bibliotheek

Het initiatief van een regionale beurs voor burgers en bedrijven die hun informatie en kennis willen vergroten of verdiepen over producten, diensten, advies en financieringen die te maken hebben met 'duurzaamheid' krijgt steeds meer invulling.  Kulturhus De Breehoek in Scherpenzeel wordt op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober van dit jaar voor veel mensen een bron van inspiratie om zelf aan de slag te gaan met duurzaamheid.

Regionale betrokkenheid

Een van de eerste stappen na het oprichten van de stichting was zoeken naar betrokkenheid van regionale bedrijven. Inmiddels begint de beursvloer goed gevuld te raken met vooral bedrijven uit het regionale MKB die de bezoekers hele concrete producten en diensten op het gebied van duurzaamheid kunnen laten zien. Bestuurslid Gerard van Deelen ziet met enthousiasme het aantal deelnemers groeien maar geeft ook duidelijk aan dat er nog genoeg plaats is voor mooie bedrijven uit de regio om hier op aan te sluiten.

Elektrificatie

Uniek is de interesse vanuit de automotive sector. Al drie merkdealers hebben toegezegd en anderen overwegen aan te sluiten. Bezoekers krijgen dus de kans om een breed scala aan elektrische en hybride voertuigen te zien en waar mogelijk ook een proefrit te maken tijdens de beurs.

Interessant en breed podium

Parallel aan de beursvloer, die dankzij de vrijwillige inzet van de organisatoren  gratis toegankelijk is voor iedereen, is ook ruimte gemaakt voor een breed scala aan sprekers die tekst en uitleg komen geven over de toekomst van duurzaamheid in de regio. Inmiddels zijn de eerste sprekers bekend, waaronder Sander van ’t Foort, ook wel eens de Jesse Klaver van Renswoude genoemd. Als wethouder van de gemeente Renswoude en  bestuurlijk trekker van de energietransitie voor alle FoodValley-gemeenten zal hij acte de présence geven op het podium van Vallei Duurzaam 2019. Opmerkelijk is ook de mogelijke komst van Thierry Baudet. Het blijft nog even in het midden of hij gaat pitchen of deelneemt aan een debat met lokale, regionale en landelijke politici.

Kinderen geen bezwaar!

Naast een vol programma voor iedereen wordt ook speciaal aandacht gegeven aan de burger van de toekomst; onze kinderen.

Geïnteresseerd in een stand of op zoek naar meer informatie? Kijk op www.valleiduurzaam.com voor alle informatie of volg ons op Facebook via @valleiduurzaam2019