• Ons Genoegen viert start lente met voorjaarsconcert

    Ons Genoegen Renswoude

Ons Genoegen viert start lente met voorjaarsconcert

24-03-2019, 16:31 | Lezersnieuws | Thieme

Harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude viert op zaterdag 13 april de start van de lente met een voorjaarsconcert. Tijdens het concert treden het harmonie- en het leerlingenorkest van de vereniging op.

Voor de pauze laat het harmonieorkest diverse prachtige nummers horen, zoals ‘Highdays and Holidays’ van Philip Sparke, ‘Appalachian Overture’ van James Barnes en het stuk ‘Piccolo Picante’ van Derek Bourgeois met soliste Maaike van Saane op piccolo. Centraal tijdens het eerste deel van het concert staat het stuk ‘Pilatus: Mountain of Dragons’. Dit symfonisch gedicht vertelt het verhaal van een groep moedige avonturiers die de berg Pilatus beklimmen om op zoek te gaan naar draken.

Latin
Na de pauze treedt het harmonieorkest samen op met het leerlingenorkest van Ons Genoegen. Samen laten de orkesten horen dat jonge muzikanten na een paar jaar les al fantastische muziek kunnen maken.

Aansluitend speelt het harmonieorkest lichte, Zuid-Amerikaanse muziek. Met deze Latin muziek verdrijft de vereniging het grijze, natte weer en viert samen met het publiek op muzikale wijze de start van de lente.

Het concert wordt gegeven in ’t Podium begint om 20.00 uur, de zaal is om 19.30 uur open. Kaarten kosten 5 euro voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Kaarten zijn voorafgaand aan het concert verkrijgbaar aan de deur.