• Erik van Veldhuisen overhandigt de eerste (h)eerlijke kip aan Iris van Brasserie De Kraai.

    Bettina Tulen

(h) Eerlijke kip in Renswoude

05-03-2019, 11:12 | Lezersnieuws | Bettina

(h)Eerlijke kip rechtstreeks van de boer dat kan bij Kip van de boer-Veldhuisen Scharrelkip uit Renswoude. Kuikens met een Beter Leven keurmerk. Een van de eisen is bijvoorbeeld minder dieren in de stal wat positief bijdraagt aan de kwaliteit van het leven en de gezondheid van het kuiken.

Brasserie De Kraai in Renswoude neemt nagenoeg alle producten af van boeren en leveranciers in de regio en staat garant voor kwalitatief (h)eerlijke producten tegen een aantrekkelijke prijs. Hierbij wordt samengewerkt met Coöperatie Boerenhart. Zo worden in De Kraai het verse boerenijs en de zuivelproducten gebruikt van Kees en Dikkie van Ginkel van IJs- en Zuivelboerderij De Kleine Hope uit Renswoude.

Niets is mooier dan een directe lokale samenwerking. Sinds deze week levert Erik van Veldhuisen zijn kip ook aan Brasserie De Kraai. Op maandag 4 maart heeft Erik in Brasserie De Kraai de eerste kip overhandigd aan Iris Uittenbogaard, bedrijfsleidster van De Kraai. Iris geeft aan blij te zijn met deze samenwerking omdat De Kraai waarde hecht aan kwaliteit en regionale producten hoog in het vaandel heeft staan; “De kip gebruiken wij in onze huisgemaakte saté en uiteraard voor onze broodjes hete kip. Het gebruik van (h)eerlijke producten komt echt terug in de smaak”. Ontdek en proef zelf het verschil.