• Blok van Set Up

    Wim van de Lagemaat.
  • Blok van Set Up

    Wim van de Lagemaat
  • Verdediging van Laurette Willems

    Wim van de Lagemaat

Dames Set Up ’69 houden tweede plaats vast.

24-03-2019, 09:22 | Lezersnieuws | Carla

Dankzij een 3-1 overwinning op SSS D2 uit Barneveld, houdt Set Up de 2e plaats in de poule nog stevig in handen. Aan het einde van het seizoen geeft deze plaats recht op het spelen van promotiewedstrijden naar de 2e divisie. Dat is een resultaat waar de dames, die voor het eerste jaar in de derde divisie spelen, vooraf niet op hadden durven hopen.

 

De wedstrijd begin meteen goed met een geconcentreerd spelend Set Up. De dames waren duidelijk gedreven om het verlies van de eerdere wedstrijd in Barneveld recht te zetten. Met goed positiespel en een goede pass van vooral de libero, Laurette Willems, konden de aanvalsters in stelling worden gebracht. Deze set  ging zonder veel problemen met 25-14 naar Set Up. De tweede en derde set liepen wat moeilijker. De dames van SSS kwamen wat beter in hun spel en boden meer tegenstand. Gelukkig waren daar echter een paar goede opslagseries van onder andere Manon Stoffelsen en Nienke van de Wetering, waardoor er toch voldoende afstand genomen kon worden.

 

Na drie gewonnen sets wisten de dames, dat er in ieder geval 4 punten binnen waren en de tweede plek in de poule veilig gesteld was. Daardoor verslapte waarschijnlijk de concentratie in de vierde set enigszins. Er ging veel mis en ze misten op sommige momenten ook net het geluk. Deze set ging daarom naar SSS.

 

De dames kunnen echter tevreden terugkijken op een goede wedstrijd. Komende donderdag spelen de dames in Apeldoorn tegen Alterno en aanstaande zaterdag al weer in De Breehoek tegen VoCaSa D3.