• kikker

    bibliotheek.nl

Bibliotheek-abonnement is gratis voor kinderen tot 18 jaar

11-07-2019, 13:15 | Lezersnieuws | Bibliotheek

‘Lezen is niet alleen belangrijk voor kinderen, maar voor iedereen van onschatbare waarde’ volgens Alfred Haaksma van de Bibliotheek  Scherpenzeel.

Op de eerste plaats werkt lezen vooral erg ontspannend. Het geeft een kind een kijkje in een compleet andere wereld. Spannend, avontuurlijk, vrolijk en vol fantasie! Boeken lezen stimuleert de verbeeldingskracht en dat zorgt ervoor dat een kind helemaal weg kan dromen bij een verhaal.

Vanaf het moment dat een kind zelf woorden kan herkennen en kan lezen, gaat er helemaal een wereld voor ze open. Niet alleen werkt een kind aan een uitgebreidere woordenschat, ook is het goed voor de algehele taalontwikkeling. Hij of zij leert veel op het gebied van schrijven, grammatica, zinsbouw en spelling. En daar heeft het kind op school weer veel profijt van!

Door te lezen krijg je inzicht in de verschillende karakters van de personen in het boek. De een is verdrietig, terwijl de andere zich misschien weer schuldig voelt. Een kind ontdekt meerdere kanten van een verhaal en leert zich in te leven in de (hoofd)personen. Dit heeft een positief effect op de sociale ontwikkeling en het omgaan met anderen.

Het lezen van boeken verrijkt de wereld van een kind. Daarnaast zijn er voor elke leeftijd en elk leesniveau leuke boeken te leen in de Bibliotheek Scherpenzeel. Lezen opent een deur naar een andere wereld, het stimuleert de fantasie en daarnaast is goed voor zowel de taal- als de sociale ontwikkeling van een kind.

Kortom: het stimuleren van het lezen van een boek heeft een positief effect op iedereen. Een bibliotheek-abonnement is gratis voor kinderen tot 18 jaar. Hierdoor is er geen financiële drempel om gebruik te maken van de bibliotheek.