• Archiefbeeld ter illustratie

    Politie

Renswoudenaren helpen politie bij aanhouding winkeldieven

RENSWOUDE De politie kreeg vrijdagavond een melding dat er op de Van Arckelweg in Renswoude een man werd vastgehouden door inwoners. Het bleek om een verdachte van winkeldiefstal bij een plaatselijke supermarkt te gaan. Het incident gebeurde rond 19.15 uur. 

Omdat er ook nog een verdachte op de vlucht was geslagen, reden er diverse politie-eenheden mee naar Renswoude. 

MISHANDELD Een eenheid ging direct door naar de Van Arckelweg, waar duidelijk werd dat een 19-jarige supermarktmedewerker uit Renswoude mishandeld was door de verdachten.

De overige eenheden gingen samen met behulpzame inwoners op zoek naar de tweede verdachte. ,,Inwoners hadden foto’s gemaakt van de verdachten. Dit hielp ons en de inwoners bij de opsporing van verdachte twee", aldus de politie.

KLEMGEREDEN Na korte tijd werd de op de vlucht geslagen verdachte door de politie op Het Overbosch klemgereden in samenwerking met inwoners. Hij is aangehouden. 

De 23-jarige en 26-jarige Poolse verdachten zonder vaste woon-of verblijfplaats zijn na de aanhouding overgebracht naar bureau Veenendaal. Omdat de 26-jarige tijdens het transport erg vervelend gedrag vertoonde, kregen de collega’s die hem overbrachten naar het politiebureau toestemming om met optische-en geluidsignalen te rijden.

De recherche heeft de zaak in behandeling genomen. ,,De opsporing en aanhoudingen zijn weer een mooi voorbeeld van burgerparticipatie", aldus de politie in een Facebookbericht.